50 см достига нивото на водата на ГКПП Капитан Андреево

  • 17 януари 2016, 17:12
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 953ec850 cbab 363a

Наводнение на ГКПП Капитан Андреево спря товарният трафик и тировете остават блокирани на границата. Нивото на водата на места е около половин метър. Леките автомобили преминават през пункта, макар и със затруднение, съобщиха от областаната управа в Хасково.


Причината за наводнението е преряло дере в Турция, което често създава проблеми на граничния пункт. По данни на областната администрация към 17 часа нивото на водата над плаца е престанало да се покачва. Пожарникари изпомпват усилено водата и се очаква около полунощ трафикът да се нормализа.


Частично бедствено положение е обявено и в Тополовградска община, допълват от областната управа. Причината е разлив на река край село Синапово. Залети са няколко двора. Няма пострадали или бедстващи хора. Заради проблеми с непочистени пътища, на училище в община Харманли няма да ходят децата от селата Бисер, Надежден, Преславец и Поляново.


B община Хасково около 17,30 часа беше отварен пътя за село Брягово. Възстановиха електрозахранването в селата Зорница и Стамболийски.


Гласувайте в конкурса „Кмет на месеца“ ТУК.