6 общини от Силистренско в европейската EDEN мрежа за топ дестинации

  • 01 декември 2019, 20:52
  • Default profile Автор Станка Христова
Medium 3b25a7c20b21f824d6005f58f704bea7

6 от всичките 7 общини в област Силистра участват в тазгодишната надпревара   за най-добра европейска дестинация, която се организира във всяка страните на ЕС в рамките на EDEN мрежата за  популяризиране на нововъзникнали маршрути за туристически пътувания.

Целта на конкурса е да се пивлича вниманието на любителите на  пътешествия и на туроператорите върху малко познати и прохождащи  дестинации. Прегледът и взаимодействието целят обмяна на добри практики и създаването на мрежи за общи въздейстия.

Област Силистра се включва в EDEN мрежата с 36 местни прояви, обекти, фестивали и събития. Тази  година те ще се сътезават с общо 160 туристически програми, предсавени от още 9 други общини от цялата страна. Крайдунавска Добруджа  ще търси подкрепа и популяризиране на Фестивала на водната лилия в село Малък Преславец, на събитията край историческата чешма в Кайнарджа, на скалния тракийски култов масив „Залмоксис“, на рибарското селище край село Гарван, на обичая „Пеперуда“ в Алфатар, на катедралния храм „Свети Свети Първоапостоли Петър и Павел“в Силистра.

След края на тазгодишния конкурс    Министреството на туризма ще обяви 22 национални EDEN дестинации, сред които ще има  обекти развиващи балнеотуризма, поклонническия, винен, здравен и събитиен туризъм, както и пътешествията в защитени територии и културно исторически комплекси.