7 дестинации за малки приключенци

  • 10 април 2018, 20:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9a%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82 %d0%9c%d0%b5%d0%b7%d0%b5%d0%ba

Къде да заведем хлапетата в почивните дни? Ако сте изчерпили идеите си, ето няколко предложения, гарантиращи забавни игри и приключения за малчуганите:

Плиоценски парк Дорково

Огромният свръхреалистичен мастодонт в центъра на плиоценския парк в Дорково край Велинград ще вдъхнови много бъдещи археолози да се впуснат в изследване на изчезналите гиганти от миналото. По време на огледа на експонати, децата ще се слеят в обстановката със звуците от плиоценска гора, които са фон на древните гиганти.

„Планета Габрово“

„Планета Габрово“ е част от експозициите в Дома на хумора и сатирата, където всяко дете може да се позабавлява.  Хлапетата могат да гледат, да слушат, да пипат, да се смеят на воля. Те попадат в чудния свят на пъстрите карнавали, срещат се с любими приказни герои, оставят свое послание към обитателите на космическата станция.

Средновековие в крепоста Мезек

Средновековната крепост Мезек в Свиленград предлага жива и интересна среща с миналото. На различни тайни места са скрити воини, оръжия, шатри, коне, гигантски шах.

Екомузеят в Русе

Реалистичен мамут и огромен аквариум са сред най-интересните експонати в открития наскоро Екомузей в Русе. В него има много интересни кътчета за деца и възрастни. Музеят разказва истории, които са истински. Четири етажа със сцени от съвместния живот на хора, растения и животни.

Природен парк “ Небесните пасбища“- село Осиковица

Има едно място на 65 км от София, в което можете да се впуснете в търсене на подземни царства и магьосници, да се изкачите по стълбата към Рая, да видите дървото на Мечо Пух, да си припомните мъдростта на Дънов, а дървена табелка да ви насочи към Долината на самодивите. След това е мостчето на Любовта.

Интерактивен музей на индустрията в Габрово

Можете сами да управлявате музейната експозиция – чрез докосване или движение, и дори да станете част от интерактивните инсталации – да светнете една от първите крушки в България, да предизвикате взрив със суровините на първата фабрика за патрони в България – габровската Еловица. Тук можете да разгледате пресата от избран от вас период, както и да се запознаете с видни габровски индустриалци и да контролирате времето. Тук можете да се заснемете в анимирани габровски шеги и да качите видеото си в интернет.

Местността Св. Петка край село Чавдар

Тук децата се срещат с древната праистория. Неолитни къщички, направени от кал, колове и слама са част от забавленията за децата. В музея ще научите как са живели хората преди 7000 години. Тук може да се смели жито като първобитните хора в уред, наречен хромел. На хълма Света Петка пък можете да посетите детския кът със сензорна градина, две стени за катерене и въжена градина.

Източник и снимки: jilo.bg