70 деца в турнир „Заедно за спортната акробатика“ в Айтос

  • 29 септември 2018, 16:02
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium dsc 1134

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри турнира „Заедно за спортната акробатика“ в Айтос, който е част от Европейската седмица на спорта #BeActive.

Общо 70 деца от пет спортни клуба участваха в състезанието. Турнирът се организира от клуб по спортна акробатика „Орел“, който е кандидатствал по проект и спечелил финансиране по Програмата „Децата и спортният клуб“ за 2018 г. на Министерството на младежта и спорта.

„Изключително съм щастлива да бъда тук по един чудесен повод какъвто е турнирът „Заедно за спортната акробатика“. Благодаря на всички, които оказаха съдействие за провеждането на това състезание за нашите млади спортисти в разгара на Европейската седмица на спорта. Тази мащабна инициатива на Европейската комисия има за цел да насърчи здравословния начин на живот и физическата активност в цяла Европа. Уверявам ви, че и занапред можете да разчитате на подкрепата на Министерството на младежта и спорта за подобни инициативи“, каза Колева.

Тя поздрави домакините от клуб по спортна акробатика „Орел“ – Айтос за положените усилия за осигуряването на отличните условия, за да се превърне този турнир в един истински спортен празник.

 „Вярвам, че тук растат бъдещи шампиони, които ще ни донесат много радост в следващите години. Но най-радостно от всичко е, че много ученици обичат спортната акробатика и се занимават активно с нея. Наистина е прекрасно да видя толкова много млади спортуващи българи. Спортът ще Ви донесе не само много вълнения, но и качества, които са важни за Вашето личностно развитие като бъдещи членове на нашето общество“, добави заместник-министър Ваня Колева.

На спортното събитие присъстваха още народните представители Галя Василева и Севим Али, генералният секретар на Българската федерация по  спортна акробатика Недко Костадинов и зам.-кметът на Община Айтос Мариана Димова.

Севим Али благодари на Ваня Колева за подкрепата, която Министерството на младежта и спорта оказва в организирането на турнира.

„Убеден съм, че тези млади спортисти, усещайки подкрепата на Министерството се чувстват по-уверени и горди. Като народен представител и член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Ви уверявам, че и в бъдеще ще срещате моята подкрепа. Винаги съм готов за един позитивен дебат, свързан с новия Закон за физическото възпитание и спорта, който се очаква другата седмица да бъде гласуван на второ четене и от Народното събрание. Надявам се, че с приемането му ще създадем един добри условия за тези прекрасни младежи и деца да се развиват в България“, заяви Али.

Генералният секретар на Българската федерация по спортна акробатика Недко Костадинов също благодари на Министерството на младежта и спорта и отбеляза, че това състезание подпомага подготовката на състезателите за държавните първенства.