8-годишен талант по таекуондо от Родопите жъне успехи в Холандия

  • 09 август 2018, 17:54
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
%d0%90%d1%80%d0%b4%d0%b0 %d0%93%d1%8e%d1%80%d0%b5%d0%bb

8-годишният Арда Гюрел от Родопите жъне успехи по таекуондо в Холандия. Един от най-големите клубове в света по бойни  изкуства (таекуондо) – „Лахей“ от холандския град Ден Хааг, си хареса 8-годишния талант с корени от ардинското село Млечино. Малкият Арда или Йорго тренира таекуондо повече от две години и е една от големите надежди на клуба за медали в големи първенства. Момчето е печелило редица отличия, треньор му е известният таекуондист от Холандия Мохамед Кубия.

Арда е роден в Ден Хааг през 2010 година, баща му Гюрел е от Млечино, а майка му Сабиха е от кърджалийския квартал „Прилепци“. Преди да започне да се занимава с таекуондо детето тренира футбол в детския отбор на „Адо Ден Хааг“.

Целта на родителите е Арда един ден да се състезава за националния отбор на Холандия по таекуондо. „Таекуондото е труден спорт, който иска постоянство, психика, бързина и издръжливост. Даваме му морална подкрепа, защото спортът помага за физическото му развитие, изгражда дисциплина и характер", сподели бащата на Арда, който от седмица е в родното си село Млечино в Кърджалийско.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!