84 машини ще чистят пътищата в Търговищко през зимата

  • 31 октомври 2013, 09:12
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5c4ded0333

84 снегопочистващи машини ще чистят пътищата в област Търговище тази зима. Това стана ясно на заседание на Областния съвет по сигурност за готовността на областта за зимния период, съобщават от областната администрация, цитирани от "Фокус". Ще бъде изготвен и съгласуван план за зимната поддръжка на улици, който ще служи на Областното пътно управление.


Осигурени са договорените количества сол, луга, фракция и калциев хлорид. От Областното управление на "Пожарна безопасност и защита на населението" в Търговище съобщиха, че сезонното обслужване на техниката е приключило и са готови за действия в зимни условия.


Здравните заведения на територията на областта са получили указания за работа в зимни условия. Актуализирана е схемата за оповестяване и се поддържа резерв от лекарства и консумативи за около един месец. В Центровете за Спешна Медицинска Помощ (ЦСМП) също е актуализиран планът за работа през зимните месеци. От наличните 10 линейки 5 са с повишена проходимост. Има създаден резерв от консумативи за около месец.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!