Айтос ремонтира бюджета си заради Камено

  • 26 ноември 2017, 17:03
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium navodneniq kameno  1

Община Айтос ремонтира бюджета си, за да помогне на Камено след водното бедствие. 5000 лв. ще дари администрацията за възстановяването на щетите след потопа. Кметът на Айотс Васил Едрев е входирал докладна записка до местния парламент, с която предлага актуализация на бюджета за 2017 г., съобщива "Флагман".

"Предлагам ви да дадем своята подкрепа на община Камено и нейните граждани във връзка със сполетялото ги природно бедствие. В този труден за община Камено момент да проявим съпричастност и солидарност и с готовност да предоставим нашата помощ за възстановителните работи и подкрепа на пострадалите. Наш човешки дълг е да помогнем на една българска община да преодолее последствията от тази трагедия", мотивира се кметът Васил Едрев в докладната си записка.

Идеята е сумата от 5000 лв. ще бъде прехвърлена от бюджета на "Резерв за непредвидени и неотложни разходи" в "Обезщетение и помощи по решение на Общинския съвет". Докладната на Васил Едрев ще бъде гласувана от местния парламент през идната седмица. Очаква се предложението да бъде единодушно подкрепено, тъй като в трудни моменти мнозинството и опозицията се обединяват в името на доброто.