Акция в Пловдив: Купи подарък, помогни на Алекс

  • 07 декември 2019, 17:22
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%90%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81

Пловдивчани с добри сърца организират благотворителен базар "Нека помогнем на Алекс". Той ще се проведе в Града на тепетата от 10 до 17 декември на площад "Стефан Стамболов". Направете подарък на любим човек или приятел и дарете надежда на едно дете, казват организаторите. 

Това е и сметката, на която може да помогнете:

Александър Николаев Господинов

IBAN- BG78PRCB 9230 1045 5581 10

BIC- PRCBBGSF

ПроКредит Банк


Представяме ви и трогателния призив на майката на Алекс - Галя Димитрова:

"Алекс се роди в края на 6-ти месец на 15 юни 2010 година, с тегло едва 850 грама и се наложи да прекара цели два месеца в кувьоз. Всеки Божи ден се молихме, ходихме дотам и чакахме да ни кажат, че е качил поне 10 грама. Тези два месеца бяха най-дългите в живота ми. Има една фраза, която гласи: "Нито живи, нито умрели", така се чувствахме аз и баща му, който за огромно съжаление вече не е сред нас!

След като изписаха Алекс, мислех че проблемите ни са свършили, но не знаех, че тепърва започват.

Растежът му се забавяше спрямо другите деца, но нали е недоносен и докторите в Димитровград ми казваха, че ще ги настигне.

На година и два месеца отидохме на детски невролог в град Пловдив, който ни съобщи диагнозата детска церебрална парализа. Диагнозата се потвърди след взето второ мнение в София.

Много време ми отне да свикна с мисълта, че моето дете е по-различно от останалите! Да свикна с погледите по пътя и с отношението на детската площадка, все едно Алекс е заразно болен! Боли, много боли!!! И така вече повече от 6 години се борим с тази тежка диагноза!

Алекс вече има три операции – една в България, а другите в Русия и Сърбия от руски лекари. Много хора ни помогнаха това да се случи, за което съм им безкрайно благодарна. Но въпреки подкрепата, бащата на Алекс не издържа този тежък живот и почина през 2014 година.

Понякога си задавам въпроса: "С какво толкова е заслужил Алекс тези мъки?"!

Но аз няма да се откажа от моята простичка мечта – Алекс да проходи!

Копнея да видя как детето ми играе навън и се прибира с ожулени колена! Но за да се случи всичко това, Алекс има нужда от средства за всекидневната си рехабилитация и за скъпоструващи аминокиселини. Опитвам се да му осигуря и посещения по плуване и езда.

Всички ежедневни разходи за необходимите му терапии са непосилни за самотна майка. Обръщам се с огромна молба към вас за помощ! Моля ви да подадете отново ръка на малкото ми момче, за да има той възможност за истинско и пълноценно детство!

Благодаря на всеки отзовал се, на всеки дарил, помогнал и споделил!

Помощта ви е безценна!"