Актьори репетират онлайн в Кърджали

  • 18 март 2020, 20:16
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d1%82%d0%b5%d0%b0%d1%82%d1%8a%d1%80   %d0%9a%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b6%d0%b0%d0%bb%d0%b8

Актьорският състав на Тетрално-музикален център - Кърджали използва съвременните технологии и репетира онлайн. Актрисата Ани Петрова поде инициатива във фейсбук с приказка на живо.

„Идеята се приема изключително добре, получавам подкрепа от приятели и непознати от Виена до Казахстан и през Канада до Свищов“, съобщи тя.

„Заради пренасочване дейността на външни фирми, чиито услуги ползва ТМЦ-Кърджали за изработване на костюми и декори, доставките за новата постановка „Аршин мал алан“, са неритмични, което удължава срока”, обясни директорът на театъра в Кърджали - Гълъб Бочуков.

Той уточни, че в Театрално-музикален център-Кърджали са в сила мерки за защита живота и здравето на служителите заради  коронавируса. Създадена е организация в ателиетата да се работи поетапно. Достъпът на външни лица също е строго забранен. На служителите, на които се налага да влизат в сградата на театъра, се предоставят безвъзмездно маски за многократна употреба и дезинфектанти. Административно-счетоводният персонал работи от вкъщи.

 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!