Акушерки подкрепят протестиращи медици

  • 04 февруари 2019, 13:44
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 2026679 1004

Алиансът на българските акушерки изрази подкрепа към медицинските специалисти от МБАЛ „Св. Мина” – Пловдив и МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Козлодуй в активно заявените искания за по-добро заплащане и спазване на подписаният на 8 ноември колективен трудов договор в сектор „Здравеопазване”. Това се казва в позиция на организацията във връзка с протестиращите от двете лечебни заведения.

„Призоваваме обществото и гражданите също да подкрепят исканията на колегите, за да задържим специалистите по здравни грижи в България и да се даде възможност на всеки да има достъп до качествена и навременна медицинска грижа”, призовават в писмото си акушерките. 

Всеки момент се очакват новини от срещата между медицинските сестри от Козлодуй и ръководтсвото на здравното министерство в столицата. Припомняме, че миналата седмица персоналът на болницата в атомния град излезе на бунт срещу мизерното заплащане и настоя за спешни мерки от страна на властите. Ден по-късно министър Ананиев обеща да се направи необходимото. 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!