Албена Георгиева: Видинска област е готова за зимата

  • 04 ноември 2017, 18:45
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium ou vidin kmetove

Област Видин е готова да посрещне зимата, съобщи областният управител Албена Георгиева след среща с кметовете на общините. Те и докладваха какво са направили и какво предстои да свършат в последните дни преди студа.

 Общините  Белоградчик, Бойница, Кула, Брегово, Видин , Макреш и Ружинци са си избрали фирми за зимното поддържане на пътищата и вече са сключили договори с тях за това. Те имат нужната техника и материали за борба със снега. Димово и Грамада са в процедура за избор. Само общините Чупрене и Ново село ще се справят сами с поддържането на пътищата и уличната мрежа, защото са се снабдили със специализирана техника.

Областното пътно управление ще осигури преоборудване на машините си за 24 часа, за да чисти републиканската пътна мрежа.

Здравната инспекция също е готова – създадена е организация за превоз на тежко болни и пациенти на хемодиализа. Здравните заведения са снабдени с лекарства и консумативи за 30 дни.

Организацията на зимното поддържане се поема от щаб, базиран в областното пътно упарвление. Там ще се събира информация за състоянието по отделните участъци и ще се дават указания как да се постъпва в различните случаи, допълни Албена Георгиева.