Александър Абрашев: "Кмет на годината" дава самочувствие, но и задължения

  • 10 ноември 2014, 11:06
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54609bde95ade

Кметът на село Калояново Александър Абрашев изпадна в стрес от журналистическите набези покрай филма "Пътуване" с Жерар Депардийо. Интересът към малката пловдивска община направи една от най-големите и безплатна рекламна кампания на Калояново. Само за месеце светът разбра, че е това е мястото, което легендарният актьор ще снима заради прородните дадености и археологическите забележителности. Така стана известен и кметът Александър Абрашев, на когот славата и интересът ме дойдоха в повече. Kmeta.bg разговаря с г-н Абрашев за управлението на общината, добила скоростна слава.


- Господин Абрашев, как сте, утихнали си страстите около снимките ни филма и Жерар Депардийо?
- Снимките си вървят по график. Радвам се, че спря журналистическият интерес и хората в община Калояново вече работят спокойно.
- Защо бяхте притеснен?
- Вижте 15 години съм кмет, не съм виждал такъв тормоз от журналистите. Вече съм по-спокоен.
- Какво е мнението ви за Жерар Депардиийо, след като се срещнахте с него?
- Отлично, добър и нормален човек. Разговаряхме и ми подариха един плакет. Разбрахме се, че когато има възможност ще седнем на обяд или на вечеря.
- Господин Абрашев, в навечерието на "Кмет на годината", какво мислите за конкурса?
- Поздравления за конкурса. Най-много ми допада това, че има категории. А всеки който спечели, това ще му даде самочувствие, но и още по-големи задължения.
- Чувстват ли се кметовете недооценени?
- Общо взето местната власт е неглижирана.
- От кого?
- От висшата власт.
- Защо мислите така?
- Защото кметската работа е тежка и трудно може да се даде оценка. А най-голямото признание е когато го получиш от хората. Е, не всички са доволни, но е достатъчно и от малцината да чуеш, че това го е направил кмета.
- Вас как ви оценяват хората в село Калояново?
- Аз съм четвърти мандат кмет и съм удовлетворен, че съм направил нещо в общината. Като видиш резултатите получавш удовлетворение. Най-голямата награда за един кмет е, когато е помогнал и хората се радват, и го ползват.
- Какви са ви желанията за следващата година?
- Няма да се кандидатирам за пети път кмет на Калояново. Стига толкова, уморен съм.