Алея на чадърите посреща туристите в Алфатар

  • 15 юли 2019, 15:59
  • Default profile Автор Станка Христова
Medium 15226

Алея на чадърите посреща туристите в Алфатар. След като  в началото на юни ентусиасти преобразиха спирките на градския транспорт и ги превърнаха в открити библиотеки, промените в добруджанския град продължиха. Последната акция е насочена към облагородяване на централния площад, където се намира туристическия информационнен център.

„Това е най- многолюдното място в Алфатар. Всички хора от града и гостите минават оттук. Затова решихме да го направим по –уютно и атрактивно.”, обяснява кметът Янка Господинова.  Тя е инициатор да се извие  дъга от  разноцветни чадъри над пътеката към  центъра. Около  атрактивния  свод са  аранжирани лехи с цветя, посадени в най-причудливи   пространства. Кашпа във вид на чаша за кафе, измайсторена  от стари одеяла и мукава, изхвърлени от употреба велосипеди и  цветарници  сега образуват красиви кътове за отдих.

Инициативите  за промяна на градската среда се финансират от местния бюджет, но разходите са оскъдни, признава кметът Господинова. Почти всичко е направено с подръчни материали, на принципа  „Направи си сам!”, като  в  акциите  участват доброволци, ентусиазирани от   одобрението, с което местните  хора посрещат   нововъведенията,  обясняват от общинската управа.