Аплодираха новия български филм “Живи комини“ в Ловеч

  • 16 януари 2020, 21:31
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium rejisior i kmet

Новият български филм „Живи комини“ бе приет от публиката в Ловеч  с възторг на премиерата в кино „Космос“. Прожекцията в препълнения салон премина с позитивни зрителски реакции и много аплодисменти.

Гости бяха част от създателите, водени от режисьора Радослав Спасов. Като оператор той е заснел филми като „Време разделно“, "Мера според мера", "Вилна зона", „Авантаж“ и много други. Сценарист и  режисьор е на „Сирна неделя", "Откраднати очи" , "Пеещите обувки" и "Живи комини".

В Ловеч бяха и актьорите Ангелина Славова (награда от „Златна роза“ - Варна 2018 за най-добра актриса в поддържаща роля в „Живи комини“), младата дебютантка Мария Коцева – Мумето, както и Иван Кирилов, директор на продукция („Моторът“).

„Стремим се да направим нашия град любимо място за българските филми. Неотдавна представихме филмите „Моторът“, „Ловеч – тайната столица“, „Радиограмофон“. И ще продължаваме. В това отношение основна роля има и Националният филмов център. Тук сред нас са много приятели и свързани с Ловеч хора. Сред тях е и Мария Коцева, която е внучка на актьора Борис Луканов. И ако си послужа с един нашумял израз като метафора - аз вярвам, че „фините прахови частици“ на „Живи комини“ ще ни заразят с много любов, страст и жажда за живот!“, каза кметът на община Ловеч – Корнелия Маринова.

„Това, което става във вашия град, мога да го обявя като „Ловешки почин“. Това е  инициативата в подкрепа на българските филми и благодаря на общината за нея“, подчерта Радослав Спасов. Филмът от 10 януари се прожектира по кината в цялата страна.