Ардино организира благотворителен мач за малката Елиф

  • 14 декември 2012, 14:05
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a09c15cb4d1

Сборен състав от града на белите брези и състав на СОУ „Васил Левски” изиграха приятелска среща с благотворителна цел. Над 100 души закупиха билети и изгледаха футболния мач, а  събраните средства ще бъдат дарени за лечението на 7-годишната Елиф от Ардино, която страда от тежко заболяване.


Оспорваният двубой завърши при резултат 5:4 в полза на сборния тим, в който се включиха състезатели от местния  клуб „Юнак”, общински съветници и средношколците от ПГ „Христо Смирненски”.


Да подкрепят състезателите бяха дошли специално председателят на местния парламент в Ардино Сезгин Байрям, тримата  зам.-кметове  на родопското градче Изет Шабан, Неджми Ходжов и Наско Кичуков и президентът на ФК „Юнак” Джейлян Муталибов. 


Инициатори на благотворителния двубой  бяха ученическите съвети при двете школа. Младите хора обмислят да превърнат кампанията в общоградска. „Целта ни е да съберем  средства, с които да помогнем на родителите на Елиф за нейното лечение. Трябва да се научим да правим добро”, споделиха младежите от Ардино.