Арестуваха четирима мъже за кражби на коли от Банско

  • 08 януари 2019, 15:28
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
065e71659117b84a5563789461aa80f0

Полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с кражби на моторни превозни средства, основно собственост на чуждестранни граждани, гости на курорта Банско. Акцията е проведена на 2 януари. Тя е осъществена от служители на ОД МВР-Благоевград и колегите им от ГД „Национална полиция“.

В хода на полицейските действия,  в местността Стражите в землището на Банско, в лек автомобил „Фиат Брава“ са установени и задържани 31-годишен мъж от Криводол, област Враца, и 21-годишен от Симитли.

При претърсванията на адреси в Криводол, в софийското с.Мировяне и в Симитли са намерени и иззети множество мобилни апарати, компютърни конфигурации и техника, използвана при извършването на кражбите на автомобилите. Открити са и вещи, заявени от пострадалите  и оставени от тях в откраднатите автомобили. В Симитли, като съпричастни в извършените деяния са задържани 51-годишен мъж от Криводол и 21-годишен от Симитли.

В хода на проведените процесуално-следствени действия са събрани данни за участие на 31-годишния мъж от Криводол към извършени кражби на МПС през сезон 2016-2017 г. в Банско. На него и на 51-годишния автокрадец са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл.195, ал.1 от НК за кражба на лек автомобил „Тойота Рав 4“ и опит за отнемане на лек автомобил „БМВ Х6“, като деянията са извършени в началото на годината. Постановена им е постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!