Арестуваха кмет с дрога на границата

  • 29 март 2016, 14:37
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 2e0aed68 92d6 e694

Кметът на котелското село Топузево, Николай Попов, е задържан при опит да пренесе нелегално през границата за Турция голямо количество дрога, съобщиха от Окръжна прокуратура – Ямбол.


Мъжът бил ванатх в понеделник към 12.25 часа на ГКПП „Лесово“, в лек автомобил „Ауди“ А8, на излизане към Турция. При митническия преглед в тайник били открити 24 кг. метаамфетамин.


За престъплението е предвидено наказание „лишаване от свобода“ в размер от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лв., като и конфискация в полза на държавата на превозното средство.


Попов кара първия си кметски мандат, обясни заместничката му Детелина Адамова, която научи от журналистите за задържането на младия управленец. Той подал молба за излизане в отпуск от 24 март, в община Котел нямали представа къде ще пътува. Според запознати мъжът имал роднини в южната съседка.


Предстои Окръжна прокуратура-Ямбол да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стажа“ спрямо обвиняемия. Досъдебното производство по случая се извършва от разследващ митнически инспектор при Митница Бургас.


Снимка: Delnik.net


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.


Още новини за Сливен и региона четете ТУК.


Още новини от Ямбол и региона вижте ТУК.