Архитектът на Египетския музей и Арена Армеец почина до тролей в София

  • 12 февруари 2019, 17:37
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%b0%d1%80%d1%85

Известният архитект Жеко Тилев почина при произшествие с тролейбус на столичния булевард "Акад. Иван Евстратиев Гешов", съобщава Bulgaria on air.

Арх. Жеко Тилев стои зад проекта на зала ''Арена Армеец'', Пленарна зала на Народното събрание, Великият египетски музей в Египет, Олимпийският комплекс в Инсбруг, Австрия, Мемориалният комплекс “Васил Левски” в Карлово. 

Инцидентът стана в понеделник вечерта. По първоначална информация 69-годишният мъж е паднал на спирката. Тепърва ще се изяснява дали му е прилошало или шофьорът на тролея е потеглил преди пътникът да се качи. Очакват се резултатите от аутопсията на Тилев. На място веднага е извикана линейка. Медиците обаче само констатирали смъртта на архитект Жеко Тилев.

От "Спаси София" изнесоха данни преди дни, че шофьорите в градския транспорт работят по 14 дни без почивка заради липса на кадри.

От Столичния електротранспорт подозират, че на арх. Жеко Тилев му е прилошало. Тролейбусът бил изправен, а шофьорът е почивал през уикенда. 

Близките на арх. Тилев не са били с него, но увериха, че бил в отлично здраве. Никъде по тролейбуса и платното не са били установени следи или кръв.

Водачът на тролейбуса е с 5-годишен опит. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство, в рамките на което ще се изясняват всички факти и обстоятелства по случая.