Архивни снимки разкриват красотата на Ахтопол в миналото

  • 21 септември 2018, 20:35
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53175932

Архивна фотографска експозиция в три части ще бъде показана в Ахтопол този уикенд. Изложбата ще може да бъде видяна в музей „История на котвата“ в морския град на 21, 22 и 23 септември между 17:00 и 21:00 часа. Събитието е част от културната програма на есенните ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“.

На първия етаж на музея ще бъде представена експозиция „Ахтопол в стари снимки, карти и материали“. На втори етаж пък ще можем да разгледаме образци на котви от всички черноморски типове и разновидности, както и находки от потънали кораби от праисторията до наши дни. Третата част на изложбата – „Черно море и Странджа в Европейската картография“ – пък ще обхване периода от VI до III в. пр. Хр. и ще покаже керамика от некропола на Аполония Понтика.

Припомняме, че освен тази експозиция посетителите на есенните ахтополски празници ще могат да се насладят на още няколко интересни културни събития – изложбите „Семейните албуми на странджанци говорят“ и „Храмовете на Странджа“, подготвени от исторически музей „Проф. Александър Фол“ в Малко Търново, изложбата-живопис „сМисъл“ на галерия „АлтерЕго“ в Ахтопол, както и изожба на подводна фотография, осигурена от организаторите на фестивала за водолази и харпунджии Diving Fest.

Цялата програма на есенните ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“ можете да видите тук: https://goo.gl/shWyks