Асфалтират главната улица на Долни Цибър

  • 17 март 2018, 14:01
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium dolni cibar 1

Това лято главната улица на дунавското село Долни Цибър, община Вълчедръм, ще бъде асфалтирана, съобщи кметът Камен Димитров. Проектът е одобрен за финансиране от програмата за развитие на селските райони. Стойността му е 1,2 млн. лв. В момента тече порцедура за избор на изпълнител, допълни кметът.

Това е основната ни и най-дълга улица, допълни Камен Димитров. Дълга е 1,2 км и води от разклона за пристанището до ромската махала.  Тя не е ремонтирана от 30 години. Други 100 000 лв. общината във Вълчедръм  осигурява за  дребни ремонти на други улици в селото.

В Долни Цибър очакват с нетърпение одобрение на общински  проект, с който да бъде изградена пречиствателна станция за питейната вода на селото. Всички имат вода в домовете си от централен водоизточник, но тя се оказва негодна за пиене. Използват я само за битови нужди. Кметството купува вода за пиене за учениците от основното училище и за детската градина. Хората пият вода от кладенци в дворвете си, която при покачване на нивото на Дунав също става негодна за пиене и готвене.

Имаме хубави сгради на училището и детската градина, само водата ни е проблем, каза още кметът.