Атанасовското езеро се превръща в пощенска станция за ден

  • 22 август 2019, 07:08
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium ezero

Малки и големи ще се съберат на Атанасовското езеро край Бургас, за да сътворят красиви пощенски картички, които да изпратят на приятели и близки.

Събитието носи името „Имаш поща“ и се организира от Българска фондация Биоразнообразие.

Това е второто издание на инициативата, която отново ще се състои в пространството „симБиотично“, край Атанасовско езеро днес, 22 август, от 18:00 ч.

Всеки участник ще може да сътвори свой личен спомен от Бургас и солниците и да го изпрати чрез импровизираната поща в „симБиотично“ (от БФБ ще се погрижат писмата да се изпратят по-късно чрез Български пощи АД).

Красиви пейзажи, аранжирани с миди и шнурчета, собствени илюстрации или осигурени фотографии на птици и растения, декорации със сол и т.н. са само част от вариантите за изработване на картички.

Ателието е подходящо за деца и за възрастни. Такса за участие 5 лв. (включва арт материали, пликове и марки, както и безплатен вход за „симБиотично“). Ателието е част от лятната програма на пространството на Атанасовско езеро и има за цел да привлече нови приятели както на „симБиотично“, така и на розовото езеро.