Атракционен влак Горна Оряховица - Трявна за Гергьовден пуска БДЖ

  • 24 април 2017, 13:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium paren locomotion

paren-locomotion

Атракционно пътуване с парен локомотив от серията 16.27 за Гергьовден организира БДЖ  в партньорство с Министерство на туризма .  Влакът ще тръгне в 9.40 часа на 6 май от Горна Оряховица по маршрут до гара Трявна, със спирки във Велико Търново, Дряново и Бачо Киро - за желаещите да прекарат празничния ден на Дряновския манастир. По време на пътуването ще текат и снимки по нов музикален клип на певицата Хилда Казасян, съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Локомотивът е произведен през 1948 г. в Австрия, като днес в света се движат само два от тази серия – единият е в България и ще бъде начело на празничния Гергьовски влак, а другият е в Люксембург.

29 лева е цената на двупосочния билет със запазено място за гергьовденското пътешествие. В състава на композицията ще бъде включен и вагонът на Борис ІІІ от „Корона експрес”, който ще бъде разглеждан по време на самото пътуване като музей на колела.
След пристигането в Трявна пътниците ще могат да получат автографи от певицата Хилда Казасян и да си направят селфита както с нея, така и с машиниста Алберт Иванов и неговия екип.
Билети за новото пътешествие вече се продават на касите на гарите в Горна Оряховица, Велико Търново, Дряново, Трявна, Варна, Русе, Пловдив и София. Пътуването е част от новата туристическа програма на БДЖ, която обединява както пътешествие с ретро състави, така и цялостно туристическо преживяване.

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!