Атрактивни конни състезания в Брусарци

  • 12 май 2018, 12:09
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium kone 12

За трета поредна година на 12 май общината в Брусарци събра хората от района на атрактивни конни състезания, съобщи кметът Наташа Михайлова, заклет фен на конната атракция. Интересът към гонките и надтеглянията е голям и поляните около близкото до общинския център село Крива бара се изпълниха отрано с хора.

Тази година на старт за гонки в 4 гари  - от 1000 до  2000 метра, застанаха 25 коня и ездачи от клубове и земеделски стопанства от цялата страна. Сред тях има расови, чистокръвни и селски работни коне. Тежковози ще теглят шейни, натоварени с ж.п. траверси.

В гонката на 1600 метра победи кобилата Месечинка, отглеждана от кмета Наташа Михайлова. Ездач и беше  Гюнай Мехмед от село Севар.

Духов оркестър, който звучава празника, веднага поздрави Наташа   Михайлова с песента на Горан Брегович „Месечина”. Някои от наградите връчи депутатът от ГЕРБ Дилян Димитров.  

Общината е осигурила атрактивни награди за победителите в различните категории. Общият награден фонд е 15 000 лв. Победителите ще получат бонуси – теле или агне, каза още кметът. Състезанията ще приключат  в късния следобед.