Авария остави Кърджали без вода

  • 15 март 2015, 10:52
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54d505d983d50

Минимум 24 часа ще продължи работата по отстраняване на аварията, която прекъсна захранващият водопровод, който снабдява Кърджали и още 40 населени с вода от яз. „Боровица“.


В резултат на активирало се свлачище тази нощ е скъсан водопровод Ф-800. Аварията е станала близо до село Пъдарци, на изключително труднодостъпно място в планината. Екипите на ВиК – Кърджали са локализирали аварията тази сутрин и вече работят по отстраняването й.


В момента в резервоарите на населените места има вода, а там където няма ще се осигурят водоноски. В населените места ще бъдат пуснати обществените чешми, които се захранват от местни водоизточници. 


„ От снощи на мястото на аварията работят екипи на ВИК. Около 20 м е засегнат довеждащият водопровод, усукан и скъсан е. Имаме готовност да закараме там верижна машина ако трябва да се направи подстъп към мястото. Проблем се явява това, че пътят е тесен, а самата верижна машина трябва да се закара на платформа, но при нужда ще направим и това. Това е довеждащият водопровод за Кърджали и Момчилград. Аварията е голяма, но се работи по нейното отстраняване. За съжаление не мога да се ангажирам за колко време ще бъде отстранена аварията”, заяви пред „Фокус“ областният управител на Кърджали Илия Илиев.