Банков обир в Сандански, полицията е на крак

  • 17 септември 2020, 09:00
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%bc%d0%b2%d1%80

Обир с взлом е извършен тази нощ в банков клон в град Сандански. По първоначална и непотвърдена информация крадците не са успели да отворят металната каса в банката. Около 03:26 часа на 17.09.2020 г. на тел.112 е получен сигнал за това, че чрез увреждане на прозорец на банков клон в Сандански е проникнато в помещението. Това съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Благоевград. В момента полицейски служители извършват процесуално-следствени действия по установяване на липси и стойността на нанесените щети. По случая е образувано досъдебно производство.

Установено е, че престъпното деяние било осъществено чрез проникване през прозорец, разположен на гърба на сградата. За целта била срязана монтираната на него метална решетка и разбито стъкло. Охранителните камери били напръскани с боя. В касовото помещение имало заключен метален шкаф, като ключът от него бил оставен върху него. По първоначални данни са отнети около 4000 лева, 800 евро и 100 долара. Банковият офис бил свързан към система за сигнално-охранителна дейност, като алармен сигнал за влизане в него постъпил в 03:12 ч. Мястото било посетено от служителите на фирма, осъществяваща охраната на обекта, 1 минута и 15 секунди след регистриране на сигнала. Извършителите на деянието не били установени на място, т.к. вече били напуснали помещението.

Преди банковия удар пък е разбит и обран апартаментът на зам.-началника на РУ-Сандански. Това се е случило миналата вечер, съобщи bTV. Предстои да се установи какви са нанесените щети от двата обира. За случаите е уведомена Районна прокуратура-Сандански. Полицията разследва инцидентите от тази нощ, както и дали не са дело на едни и същи апаши.

Снимката е илюстративна