Банско продава ски карти от автомати, 3 пъти на ден пръскат кабинките

  • 10 ноември 2020, 15:32
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium skiori 6iligarnika 1

Фирмата концесионер на Ски зона „Банско” се подготвя за по-различен зимен сезон заради кризата с коронавируса у нас и по света. Ще се въведат задължителни мерки срещу COVID-19  на територията на Пирин планина, която попада в рамките на концесията. Всички ще бъдат длъжни да носят предпазни маски в затворени помещения – в гардеробите за ски, в начална, междинна и крайна станция на каббинковия лифт, в самите кабинки, в ресторантите. В заведенията ще се спазва и изискването за отстояние от поне метър и половина между масите. За изпълнението на ограничителните мерки ще следи охраната в ски зоната.

„Няма да се правят никакви компромиси с нарушителите. Наша главна цел е да гарантираме здравето на нашите клиенти. Кабинките ще се дезинфекцират три пъти на ден срещу коронавирус. Ще въведем ограничение на бройката хора, които ще могат да са едновременно в гардеборите и заведенията, както и пред касите. През летните месеци направихме рекултивация на всички писти. Ние ще бъдем готови да посрещнем туристите, стига само да има гости в Зимната столица на Балканите – Банско”, коментира Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата концесионер.

Пред начална станция на лифта ще се монтират два автомата, от които любителите на зимните спортове ще могат да си закупят дневни карти за ползването на съоръженията в ски зоната. Целта е да не се стига до струпване на много хора пред касите. „Само инвестицията в двата автомата е за около 60 000 лева. Искахме специални машини за дезинфекцията на кабинките, но в последния момент от фирмата ни казаха, че не могат да ги произведат. Сега се надяваме да се снабдим със специални електронни раници, с които да се извършва тази дейност”, каза още Иван Обрейков.   

Снимката е илюстративна