Банско спечели още 3 приза от Световните ски награди

  • 20 ноември 2020, 21:54
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 1605867676 bansko world ski awards 2020

Три приза от общо четири за България бяха присъдени на Зимната столица на Балканите - Банско! За осма поредна година градът под Тодорка е най-добрият ски курорт в България според най-високата инстанция в туристическата индустрия - Световните ски награди. Малкото населено място в подножието на Пирин планина се класира за пореден път сред най-добрите ски дестинации на планетата. Онлайн състезанието включваше над 200 курорта от 5 континента.

В такива тежки времена това е много важно признание, защото хората искат да бъдат сигурни, че ще почиват и спортуват на най-доброто място.

Над 2,4 милиона клиенти и професионалисти от над 140 държави гласуваха на сайта на Worldskiawards.com, което прави това проучване най-голямото в бранша.

Две други отличия от Световните ски награди идват в Банско: Най-добрият ски хотел в България отново е бляскавият Kempinski Grand Arena Банско. Най-доброто ски шале в България 2020 е Snomads Diana-Ross, което също се намира в Банско!

За шести път най-добрият Бутиков ски хотел в България е "Алпин" в Боровец."Дори в такива тежки времена за туризма работим много усилено, за да поддържаме високо качество. Най-голямото предизвикателство за нас е да предоставим възможно най-добрата услуга дори по време на кризата с COVID. Мисля, че тази година хората осъзнаха важността да спортуват на чист въздух сред природата, защото това укрепва имунната система. През предстоящия зимен сезон 2020-2021 в Банско ще работим в пълно съответствие с най-високите хигиенни стандарти и изисквания на властите. Очакваме с нетърпение да срещнем  всички наши приятели в ски зоната този зима!", сподели маркетинг директорът Иван Обрейков.