Бареков: В България останаха четири партии

  • 06 април 2014, 12:45
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a595df07e01

"Четири са партиите, останали в момента в България. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС и "България без цензура", обяви в Пловдив лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. По думите му данните са от социологическо проучване, направено в големите градове от страната. Други партии няма и ако хората се излъжат да гласуват за тях, те ще вземат от моите гласове, коментира ситуацията в политическото пространство Бареков.


На митинг срещу управата под тепетата, той призова пловдивчани да гласуват за него, за да бъде спряна колаборацията между БСП и ГЕРБ, която според Николай Бареков наближавала. Той прогнозира, че най-вероятно неговата партия няма да е в следващото управление, но ще бъде парламентарна опозиция. "Искаме безплатно здравеопазване за майките и децата, 350 лева за раждането на второ дете и таблети за всяко дете в училище. Искаме властта, заради майките, децата и младите българи", обяви от сцената на пл. "Стефан Стамболов" лидерът на "България без цензура".


Той изрази желание предстоящата кампания за евровота да се основава върху дебати между партийните лидери. Изрази опасението си от офертите, които стигали до него за подготовка за купуване на гласове. Очаквам поне половин милион гласа на български граждани да бъдат купени от ГЕРБ, БСП и АБВ, заяви Бареков и припомни, че имал информация, че Първанов се готвел да купи изборите в Радомирско. Според него офертите щели да бъдат насочени предимно към младите хора и ромите.


За "България без цензура" Николай Бареков заяви категорично, че пари за купуване на гласове в неговата партия няма. Допълни още, че ако се повтори сценарият с Костинброд, този път негови автори щели да бъдат Мая Манолова и БСП.