Баща и син смляха от бой с палки и вериги трима младежи

  • 03 май 2016, 11:57
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 91e6 88a8

Баща и син, Сунай и Стефан, от радневската махала Кантона са задържани с още двама души за кървавото меле в понеделник, при което трима местни жители пострадаха, съобщиха от РУ „Полиция“ в миньорския град. От там припомниха, че инцидентът е станал заради отнето предимство на улица в близост до центъра


Инцидентът е станал в ранния следобед на 2 май, за броени минути на мястото на засичането са се струпали вяколко десетки жители на ромския квартал Кантона.


Над 500 са постоянните жители в квартал Кантона, на моменти обаче броят им набъбвал почти двойно, коментира във вторник кметът на общината д-р Теньо Тенев. Заради опасност напрежението да ескалира в квартала са били въведени над 25 униформени полицаи, някои от които с кучета.


Трима млади мъже са били бити с палки, вериги и ножове, единият от тях, 26 – годишният Живко е бил откаран по спешност в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, където му е била направена животоспасяваща белодробна операция, уточни зам. директорът поа лечебната част д-р Живко Желязков.
Пак там са били закарани с линейки още двама от ранените: Георги, който бил със счупена челюст и Цецо – със счупен череп.


Побоят е продължил десетина минути, над двадесет са били свидетелите, които обаче не посмели да се намесят в защита на пострадалите.


Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от старозагорската окръжна прокуратура заради тежкото нараняване на единия младеж.


Масовото сбиване на 2 май в Раднево не е прецедент, твърдят местните жители. По думите на препатили малцина българи се решавали да навлязат по улиците на разрастналата се през годините махала Кантона, която е в непосредствена близост с автогарата.


Още новини от Стара Загора и региона четете ТУК.