БЧК дари дрехи и обувки на премръзналите деца мигранти

  • 08 февруари 2016, 18:07
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4e5341e9 da4c a689

Доброволци на Българския червен кръст дариха дрехи, обувки и храни за децата бежанци, които бяха приети с измръзвания в МБАЛ-Бургас. Към момента малките пациенти са в стабилно състояние, но заради премръзването част от тях са с кашлица и бронхит. Това наложи да останат под лекарско наблюдение и днес, като най-вероятно ще бъдат изписани утре или сряда.


„Благодарни сме за помощта. В онази вечер се придвижвахме общо 17 души. Групата ни се състоеше от 4 семейства, всички от Ирак”, разказа Реджал. Жената е майка на четири от децата, които са настанени в болницата.


При приемането им, някои от мигрантите са били боси. Според предположенията на граничните полицаи, обувките на децата  са били отнесени от ледените води на река Делийска. Именно поради тази причина от БЧК са решили да дарят вещите от първа необходимост.


„Благодарим на нашите верни партньори от БЧК за хуманния жест.”, каза координаторът по терапевтична дейност на бургаската болница д-р Йорданка Корудерлиева.


Тя придружаваше представителите на БЧК – експертът Десислава Тодорова и специалист по социални дейности Вержиния Дограмаджиян – при разговорите им с децата.