Бедни с телевизори за стотинки

  • 02 ноември 2012, 09:11
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a07472eaeab

Нечуван алъш-вериш стопли сърцата на много социално слаби, главно по селата край Пазарджик и в община Септември. Срещу облагородяване на паркотротоарите и градинките пред къщи на баровци по пътя за Велинград, десетки безработни и хора от малцинствата успяха да си купят от своите временни работодатели крайно нужни за зимата отоплителни уреди, печки и мебели, дори и някои екстри като стари телевизори и компютри .


„Лично аз го правя за втори път, миналата година дадох три печки-чудо , един телевизор и два шкафа на две семейства от махалата”, разказа собственикът на вила край Чепинска река Стоян Чепанов от София. Така той възнаградил хората, които му поддържали градинката, подрязвали му лозето и овошките, а най-вече следели да не стане някоя кражба, когато бизнесменът си е в столицата.


Тази година той зарадвал няколко домакинства с дрехи и обувки, а на две ромчета направо подарил стария си компютър срещу обещанието, че ще ходят на училище. За по 10, 20 лева негови комшии по вила разпродали старата си мебелировка, благодарни на местните безработни, че първо им събирали липов цвят, гъби и билки от планината, а накрая дори им помогнали да си сварят ракията.