Бедно село получи културен център за над 800 000 лв.

  • 07 декември 2018, 17:21
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium %d0%9c%d0%b0%d0%bb%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%b4

Навръх големия християнски празник Никулден в борованското село Малорад бе открит Културно-информационен център. Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на общината инж. Десислава Тодорова, заместниците й Илияна Донкова и Десислава Марковска, секретарят Таня Петкова, кметовете на Малорад, Добролево и Сираково. Тържеството започна с кратка музикална програма. 

"За мен е чест днес на този светъл християнски празник да съм отново сред вас и заедно да открием новоизградения и оборудван Културно- информационен център, построен за всички жители на Малорад. За мен е гордост и удоволствие, че изграждането на този център е едно мое вече изпълнено обещание към вас. С две постановления на Министерски съвет през 2014 и 2016 г. бяха отпуснати съответно 465 127 лв. и 350 000 лв., за да имаме новопостроени, оборудвани и обзаведени: четири офис стаи; огледален салон за танци, билярдна и тенис зала за игри, компютърна зала, бани и съблекални, както и кухненски блок и зала за провеждане на мероприятие” каза на откриването Десислава Тодорова и сподели, че общинската администрация кандидатства с проект за социално включване и интеграция, по част от дейностите ще се реализират именно в новия Културно-информационния център.

„Скъпи жители на село Малорад, искам да ви пожелая да ползвате новата придобивка в добро здраве, да се радвате на предоставената Ви възможност да общувате и провеждате различни по вид мероприятия в нея и не на последно място -да се грижите и да опазвате имуществото в нея като добри стопани. Желая Ви от сърце здраве, благополучие, много щастие и семейна топлина", заяви в словото си кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!