Без нарушители на карантината в Сливен

  • 09 април 2020, 18:16
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4.11.police protesti

През изминалото денонощие няма нарушени карантини, няма и съставени актове. Получени са няколко сигнала за струпване пред Бюрото по труда, но денят е преминал без проблеми. Беше отчетено също, че при раздаване на пенсиите редът се спазва. Има още 2 нови случая на потвърдени лица с коронавирус. Така общият им брой в Сливен вече е 11. В сряда от болницата бяха изписани двама пациенти.

Кметът Стефан Радев отново подчерта колко е важно да се спазват мерките, за да се избегне претоварването на болниците. „Само с разум и търпение можем да се справим и с тази криза. Вярвам, че хората в Сливен ще продължат да спазват всички изисквания, за да не допуснем най-лошите сценарии. Пазете се! Пазете живота и здравето на вашите близки и приятели!", апелира отново кметът Радев.

На общинския денонощен телефон е постъпил сигнал за неспазване на санитарно-хигиенните изисквания в таксиметров автомобил. 8 са обажданията за струпване на повече хора на автобусни спирки, беседки, паркинги, спортни площадки, междублокови пространства, училищни дворове и други места.

Вандали пък са изкъртили портала на Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Г. Козаров". Въпреки че учебното заведение няма договор с общинската охранителна фирма, от вчера е под наблюдение. Повишава се допълнително вниманието върху охраната на училищните дворове и площадки.

Снимката е илюстративна