Без обществени мероприятия и пенсионерски клубове в Плевенско

  • 27 октомври 2020, 15:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 1

В Плевен, с решение на Областния оперативен щаб, се забраняват обществените мероприятия в цялата област от днес до 13 ноември, включително, съобщиха от областната администрация.Спира се дейността и на пенсионерските клубове.

РЗИ ще изисква всекидневна информация от всички болници за заетостта на леглата за COVID-19. В Плевен ще бъде изработен алгоритъм, при възникване на необходимост, за пренасочване към други болници на пациенти от спешното отделение на УМБАЛ "Д-р Г. Странски". Директорът на лечебното заведение - доц. Цветан Луканов, е заявил, че лекарите и медицинският персонал са претоварени и е нужна подкрепа. Вече са привлечени стажант-лекари и сестри, които работят извън отделенията за COVID-19.

Щабът е обсъдил командироване на персонал от други лечебни заведения към тази болница, ако ситуацията се утежни. От болницата "Сърце и мозък" са заявили готовност да помогнат с екип.Според началника на РУО, Албена Тотева, ситуацията в образованието е спокойна. Под карантина са четири паралелки, приоритетно е присъственото обучение. Директорите на училища са получили указание да се преустановят екскурзиите, извънкласните дейности, посещенията на музеи.Заседанието е ръководено от областния управител на Плевен Мирослав Петров.

Снимки: Областна администрация - Плевен

Финалът на националния конкурс „Кмет на годината“ 2020 наближава. Гласувайте за своя кмет до 29 октомври на kmetnagodinata.bg


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!