Без "Синя зона" и в Ямбол, "паякът" ще действа

  • 18 март 2020, 18:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium e62390eab76d8d815d7af452eacdfa37

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, платената „синя" зона за паркиране в центъра на Ямбол се отменя до 29 март.

Мярката е приета по предложение на ръководството на община Ямбол. Целта е да се осигурят условия за по-голяма социална дистанция на гражданите и по-малко хора да ползват градския транспорт, като част от мерките за овладяване на разпространението на коронавирус.

Общината си запазва правото да налага санкции на съответните граждани, които злоупотребяват и оставят автомобилите си денонощно в обхвата на „синята" зона, с изключение на автомобилите със служебен абонамент.

Репатриращият автомобил ще продължи да работи. Ако гражданите искат да сигнализират за неправилно паркирани или продължително паркирани автомобили, могат да се обадят на мобилен телефон: 0893 37 35 10.

При струпване на много автомобили и създаване на хаотична обстановка в централната част на града, мярката може да бъде преустановена, казаха от местната администрация. 

 

снимката е илюстративна