Безплатен лифт за старта на сезона в Пампорово

  • 14 декември 2015, 14:23
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 d0ca 46d4

Сезон зима 2015/2016 в Пампорово ще стартира на 19 декември с безплатен лифт и томбола с игри и много изненади. По традиция откриването на сезона в родопския курорт ще бъде празник за всички скиори и сноубордисти, като освен безплатно ползване на лифтовете в съботния ден, ще има и много награди.


Пистите в курорта вече са заснежени и обработени, а първи по тях ще се спуснат майсторите от националния демо тийм, както и на младите надежди на България от детския демо тийм, които са подготвили уникалното шоу.


Снежното парти започва в 10.00ч. в събота с музикален микс на плац Студенец, а веднага след това ще започнат и игрите. За церемонията по откриването, която ще стартира в 12:00ч., са поканени представители на държавната и местната власт, сред които министърът на туризма Николина Ангелкова, собственикът на „Пампорово“ АД Цветелина Бориславова и изпълнителният директор на дружеството Мариян Беляков, както и Областният управител на Смолян Недялко Славов, и кметовете на Смолян и Чепеларе Николай Мелемов и Славка Чакърова.


От този сезон в Пампорово ще заработи новият четириседалков лифт - „арх. Петър Петров“, който замени стария влек „Двата моста“ в местността Малина. Той е с капацитет от 2000 души на час и ще облекчи изключително много туристопотока в курорта, тъй като обслужва директно писта №3, както и 60% от ски зоната.


С двете нови снегоутъпкващи машини, курортът вече разполага с общо 8 професионални машини от най-висок клас за качествената обработка и поддръжка на пистите. Тази година Пампорово АД също така инвестира в подобряването на системата за изкуствено заснежаване по пистите, което този сезон ще осигури още по-добра и плътна снежна настилка, обезпечавайки около 90% от пистите в курорта.


Цените на лифт картите остават непроменени в сравнение с миналата година, като курортът запазва социалната си политика към ученическите групи, децата и семействата като предоставя отново преференциални условия с цел стимулиране развитието на зимните спортове сред младежта и подрастващите.


През целия сезон в Пампорово предстоят интересни събития, като акцента в програмата е домакинството на Европейската купа по ски за жени на 9 и 10 февруари.


В края на февруари ще се проведе и шестото издание на уникалното зимно байк състезание Winter Bike Duel 2016а през март курортът ще е домакин на Pamporovo Freestyle Open - кръг от Световния сноуборд тур с най-престижния ранг - 5 звезди на ТТР.