Безплатен вход за музея на празниците в Благоевград

  • 30 април 2017, 12:00
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium muzei blg 1

Muzei-BLG-1

Регионаен исторически музей отново прави жест към посетителите с безплатен вход. Без пари ще може да се разгледат интересните експозиции в културната институзия навръх празничните дни. Входна такса няма да има на 1 май - Ден на труда и на международната работническа солидарност, 6 май - Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия, както 7 и 8 май, 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Обичайното работно време на РИМ-Благоевград от понеделник до петък е от 09,00 до 18:00 часа, а в събота и неделя – от 09:30 до 18:00 часа.

Изложба „Генерал Жостов – един достоен български офицер“ ще бъде открита на 5 май от 17,00 часа. Тя е по повод 150-годишнината от рождението на генерал-майор Константин Жостов и Деня на храбростта и празника на българската армия. На откриването ще бъдат представени и наградени участниците в областния ученически конкурс на тема: „Между написано и преживяно – генерал-майор Константин Антонов Жостов (1867 – 1916 г.). Историята на един достоен българин“, организиран от Областна администрация - Благоевград, Община Благоевград, РУО – Благоевград, РИМ – Благоевград, Македонски научен институт – филиал Благоевград, военните и патриотичните организации в града.