Bезплатна школа по разработка на игри за ученици стартира в Ямбол

  • 11 септември 2018, 17:55
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 111telerik school academy kids

Започва първата безплатна школа по разработка на игри за ученици от 8-ми до 12-ти клас в Ямбол. Обучението се реализира със съдействието и финансовата подкрепа на община Ямбол на територията на СУ „Св. Климент Охридски“. Кандидатстването е отворено до 30 септември през сайта на Училищна Телерик Академия.

В рамките на учебната 2018-2019 г.  ще бъдат организирани безплатни ИТ обучения за деца и младежи от всички възрасти в 65 школи в 15 града в страната, включително София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Разград и др.

Гимназиалните ученици в Ямбол могат да участват в специализирана за тяхната възраст програма „Разработка на игри“. Кандидатите е необходимо да се регистрират онлайн на сайта на Академията и да се явят на входен тест.

 Програмата е с практическа насоченост. Участниците усвояват едни от най-използваните технологии за програмиране в света: HTML, CSS и JavaScript. Научават се как сами да създават интерактивни компютърни игри и решават технологични проблеми.

Продължителността на обучението е 100 учебни часа, разпределени през учебната година, които се провеждат от опитни преподаватели и специалисти в областта. След успешно завършване участниците получават сертификат.

Снимката е илюстративна