Безплатни изследвания за диабет в Смолян

  • 13 ноември 2018, 16:14
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium dsc 3978

Безплатни изследвания за диабет ще се проведат в Смолян на 14 ноември, сряда, на пл. „Свобода" -  Стар  център. Скрининговата акция за диабет се организира по случай Световния ден за борба с диабета и се осъществява със съдействието на Община Смолян и е под патронажа на кмета Николай Мелемов.

Акцията ще стартира в 9:30 ч. с участието на Българска асоциация диабет, народни представители и местни власти от града. Изследванията ще се извършват от квалифицирани и обучени представители на „РСР-ЕООД" – София чрез бързи скринингови тестове , като се взема само кръв от пръста.  

Една от основните задачи на акцията е да се обучи всеки диабетик сам да поддържа постоянно кръвната си захар в относително нормални граници, което най-сигурно ще го предпази от всички проблеми и усложнения на диабета. Една от планираните в кампанията акции се провежда за първи път на територията на град Смолян. Целта на кампанията е да облекчи начина на живот, начините за лечение и превенцията при пациенти с диабет сред жителите от град Смолян, като същевременно ще се даде шанс на повече хора да се изследват безплатно.