Библиотеката в Ахтопол отвори врати след ремонт

  • 23 май 2014, 15:34
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 537f6a02c6741

Библиотеката към Народно читалище "Христо Ботев" в Ахтопол отвори врати след ремонт, съобщиха от пресцентъра на кметството. Обновената сграда посрещна посетители в навечерието на 24 май, а сред специалните гости бе и кметът на община Царево инж. Георги Лапчев.


На церемонията по откриване бе и кметът на морския град Атанас Желязков, присъстваха още общински съветници и граждани. Водосвет за здраве отслужи отец Йордан от църквата "Св. Възнесение Господне" в Ахтопол.


Библиотеката е с нови подови настилки, нови мебели и рафтове за книги. Подменени са и входните врати на сградата. Поставени са окачен таван, осветителни тела и цялостно пребоядисване.


Домакините в лицето на секретаря на НЧ "Христо Ботев" Мария Янкова благодариха на ръководството за ремонта и оказаното внимание.


"От началото на вашето управление читалището се сдоби с много нови придобивки - има нова кино зала, ремонтиран салон, реновирана библиотека и ремонти, които не са се случвали повече от 33 години. Благодаря ви на всички вас за усилията които полагате", заяви Мария Янкова.


"Благодарение на усилията на г-н Желязков тези ремонти, реконструкции се случват. Ние ще продължим да помагаме за развитието на тази културна институция", обеща кметът на Царево инж. Георги Лапчев.


Управникът на Ахтопол покани жителите да се възползват от обновената библиотека и да я посетят.


"Нека заповядат в новата библиотека, да разгледат, да прочетат някоя книга, защото книгите са нашият прозорец към света. Надявам се усилията ни да бъдат оценени, защото кметство Ахтопол работи и ще работи в услуга на хората", допълни Атанас Желязков.


*Още новини от Царево четете тук