BILLA България с нов изпълнителен директор

  • 25 март 2019, 12:43
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%bd%d0%be%d1%80%d0%b1%d0%b5%d1%80%d1%82

BILLA България ще има нов нов изпълнителен директор от 1 април - Норберт Мисбрандт. Той има богат опит в сферата на търговията с бързооборотни стоки и познава добре пазара в Централна и Източна Европа.

Благодарение на досегашния шеф Бойко Сачански веригата е лидер по брой магазини в България със 124 обекта в 38 града. 

Норберт Мисбрандт започва кариерата си в BILLA ЦИЕ през септември 2011 г., след като е заемал позицията на Изпълнителен директор в Lidl Румъния. Той преминава през позиции като Главен оперативен директор в BILLA Румъния и BILLA Хърватия. През 2014 г. заема длъжността Изпълнителен директор в BILLA Хърватия. През април 2017 г. се мести в Прага и оттогава е Главен оперативен директор в BILLA Чехия.

От 1 април 2019 г. Мисбрандт поема ръководството на BILLA в България заедно с останалите членове на Борда на директорите – г-жа Албена Георгиева, Главен оперативен директор, и г-жа Ваня Динева-Странджева, Финансов директор на BILLA България. 

BILLA е първата международна верига супермаркети, стъпила на българския пазар през 2000 г. Плановете на компанията са фокусирани върху продължаване на експанзията и през следващите години. През 2019 г. BILLA подготвя откривания на ключови локации, включително и в столичните молове The Mall и Paradise Center.