Бивш кмет майстори най-хубавото вино в Бобошево

  • 20 януари 2020, 09:32
  • Default profile Автор Кирил Иванов
Medium 4

Бивш кмет на община Бобошево спечели първото място на конкурса „Винария 2020”.

Асен Волев напълно заслужено бе определен за победител в ранни зори, тъй като 37-ият празник на божествената напитка продължи цяла нощ. Бившият общински управник сам се грижи за лозята си, извесетен и всепризнат майстор е на "амброзията". Затова не е изненада, че пребори другите 48 участници в категорията "Червено вино". „Виното на Волев е истински еликсир”, категорични бяха и петимата експерти от журито, и конкурентите му в конкурса.

При белите сортове пръв е Христо Шумански, който пребори други 26 майстори на приготвянето на божествената напитка. Награди получиха не само най-добрите, но дори и последните в класирането в двете категории. Те ще сварят джибрите си безплатно в местната казанджийница, каза Георги Мичов, съветник и участник в празника.

Празникът е всяка година през януари, като събира стотици от града и близките села, а програмата продължава цялата нощ. Става  в най-голямото заведение в Бобошево, а кувертите се разпродават седмици преди конкурса и десетки остават отвън, откъдето усещат аромата и атмосферата на неповторимата бобошевска "Винария". Най-редовно в програмата участна популярната певица Йорданка  Варджийска, която е бобошевска снаха. Този път пяла 10 часа, с малки прекъсвания, разкриха участници в купона.