Бияч от Раднево извадил нож в изпитателен срок

  • 04 май 2016, 13:04
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0c2082d52d

Задържаният със сина си Стефан радневски жител Калчо Иванов, участвал в масовия бой на 2 май, е в изпитателен срок с присъда. Това съобщиха от старозагорската окръжна прокуратура.


39-годишният мургав мъж е осъждан многократно, последно - за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на повече от едно лице.


Утре от прокуратурата ще внесат в съда искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на четиримата арестувани. Калчо и синът му, 20-годишният Стефан Калчев, са привлечени като обвиняеми заедно с двама техни роднини: Антон И. /22 г./ и Динко А. /23 г/. Обвинението срещу тях е за опит за убийство, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Срещу Стефан И. то е за опит за убийство на повече от едно лице.


В хода на образуваното досъдебно производство е изяснено, че на 2 май, заради отнемане на предимство при шофиране по улица в Раднево е възникнал конфликт между Стефан И. 28-годишният Георги Н. при което двамата си разменили остри реплики. Малко по късно пред фитнес зала в миньорския град Цецо К., Живко Г. И Геоги били нападнати от четиримата обвиняеми, които пристигнали на място въоръжени с бухалки.


На 27-годишният Живко Ж. бил нанесен удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белият му дроб. Младият мъж има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки. 28-годишният Цецо К. е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа. 28-годишният Георги е с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение.


Още новини от Стара Загора и региона четете ТУК.