Благоевградският театър представя спектакъла "Под манастирската лоза"

  • 17 юни 2019, 21:01
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 2 41  4

Българският класик Елин Пелин отново е в репертоара на Драматичен театър „Никола Вапцаров”-Благоевград. Спектакълът „Под манастирската лоза” ще се играе на 24 юни от 19:00 часа на голяма сцена. Произведението се поставя за първи път на сцена като самостойно театрално произведение. Цикълът от разкази на Елин Пелин е изключително популярен и отделни части от него са били включвани в най-различни спектакли през годините, но никога досега не е поставян на сцена като цялостно произведение.

Премиерата на спектакъла /20 май 2019/ закри Театралния фестивал „Тара-ра-бумбия” в Благоевград, а играта на актьорите от трупата на театъра и песните, които изпълняват на живо, очароваха публиката.  

Режисьор е Калин Ангелов. Неговите спектакли винаги са били във фокуса, именно заради интересните похвати на работа. Той завършва „Театрална режисура” в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов” – София през 2005 в класа на проф. Пламен Марков. От 2007 година и понастоящем е щатен асистент по „Актьорство за драматичен театър” в Академията. През периода 2005 – 2007 г. е асистент по „Актьорство за драматичен театър” в екипа на проф. Пламен Марков, а през 2007 – 2008 г. е асистент и в Югозападен университет "Неофит Рилски” – Благоевград в екипа на проф. Димитрина Гюрова.

Сценографията и костюмите са поверени на Никола Налбантов, който от години работи в екип с Калин Ангелов,  музиката на Мартин Каров.

В ролите са актьорите Аладин Алиибрахим, Албена Чобанова, Александър Митев, Кънчо Кънев, Мариана Бонева, Мартин Лазаревски, Пепа Манева и Андраш Кончалиев.