Благоевградският театър с премиера на „Момче и вятър”

  • 11 януари 2019, 21:29
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium momchei viatur dt blagoevgrad  1

Програмата „Съботен театър” на Драматичен театър „Никола Вапцаров” в Благоевград, която цели да привлича като зрители децата и техните родители, продължава тази събота. Ще бъде представена премиерата на детския спектакъл „Момче и вятър”, началото на постановката е в 11,00 часа в салона на културната институция.         

Историята, вдъхновена от българска народна приказка, разказва за вдовица, която имала едничък син. И майката, и момчето се трудели от зори, та чак до мръкване. Подреждали къщата, хранели добитъка, орели, копаели, сеяли, плевели, жънели. Овършавали едро жито. Стигало за тях. Имало и за продан. Печели зелници. Месели бели погачи …

Драматизацията на Илия Деведжиев и режисурата на Тодор Вълов обогатяват класическата приказка с нови ситуации и герои. В представлението на благоевградски театър Полето, Гората, Планината и Дяволът ще застанат на пътя на Момчето. Как преминава то през тях и успява ли да стигне Вятъра ще разкажат актьорите Симеон Тодоров, Жанет Керанова, Георги Манев, Илия Павлевчев, Александър Митев. „Момче и Вятър” ще припомни на всички зрители, че успява онзи, който е умен, упорит и безстрашен.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!