Блатечки, Русева и Врачански разсмиват Сандански

  • 13 януари 2019, 19:34
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Asen blatechki i kalin vrachanski idvat v dobrich s malko komediq  6347 600x337

Известните български актьори Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански ще играят в комедийната постановка „Малко комедия” на 28 януари от 18:30 ч. в Дома на културата в град Сандански. Любопитното е, че в спектакъла са обединени две театрални пиеси - „Предложение” и „Мечка”, по текстове на гениалния руски автор А. П. Чехов, режисьор е Борислав Чакринов. Продукцията е на Театрална къща „Viva Arte“-София

В ролите влизат трима от най-успешните български актьори, а техните герои ни карат да се замислим кое е важно в живота и какви ценности ни ръководят.

В комедията „Предложение” на преден план излизат гордостта, инатът и копнежът за истинска любов, която да не е подчинена на материални ценности. Героите не осъзнават, че житейското им време изтича твърде бързо, че човешката близост и добрите отношения могат да станат жертви на тяхната безсмислена опърничавост.

Комедията „Мечка” разказва шеговито патетичната история на вдовицата Попова, която е твърдо решена да обича до гроб покойния си съпруг, но не успява да удържи на обещанието си, съблазнена от кредитора на семейството. Двамата се сблъскват в абсурден спор за любовта: кой е по-верен и постоянен – мъжът или жената. След безкрайни спорове двамата герои се влюбват и с шеметно колебание напред – назад, предизвикано от горещото привличане един към друг, се събират.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!