Близо 13 000 лева от Орфеевата вечер за детски комплекс и болница

  • 20 май 2018, 19:39
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d0%9e%d1%80%d1%84%d0%b5%d0%b5%d0%b2%d0%b0  %d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%b5%d1%80

В първата Орфеева вечер, организирана от Ротари клуб Кърджали, бяха дарени 7 679 лева за Общински детски комплекс Кърджали и 3000 долара на болницата в Ардино. Организаторите отбелязаха, че със събраните средства ще се обнови концертната зала на ОДК, където талантливите деца на Кърджали ще могат да творят и да се изявяват в едни много по-добри условия.

На първата Орфеева вечер, която поставя традиция за различни благотворителни каузи на ротарианците от България, Турция и Гърция присъстваха клубовете от Комотини и Александруполис от Гърция. Турция бе представена от клубовете „Едирне” и ”Мимар Синан” от Одрин, ”Ердемит” от Бурса и Силиври. Участваха също ротарианци от Харманли, Самоков,  Велинград, Пазарджик, Златоград, Смолян, Момчилград и Димитровград.

„С Орфеевите вечери искаме да поставим фокуса на дарителски кампании върху децата, образованието и науката. Подрастващите ни съграждани заслужават подкрепата на цялата общност на града”, сподели президентът на Ротари клуб Кърджали Бахар Палова. Кметът на Кърджали Хасан Азис изрази задоволство от съвместните инициативи с ротарианци от Одрин и Комотини и поздрави децата от трите страни за дългогодишното сътрудничество по проекта „Заедно на един мост”. „Община Кърджали ще продължи да подкрепя инициативите в интерес на децата”, каза Азис и добави, че до седмица общината ще осигури необходимите допълнителни средства за обновяването на залата на ОДК. Голяма част от средствата в благотворителната вечер постъпиха от благотворителния търг и томбола. Всички рисунки и фотоси на деца от Кърджали и Одрин бяха откупени от ротарианци. По време на първата Орфеева вечер млади таланти от Детския комплекс в Кърджали се представиха с танцови и музикални изпълнения, гостите бяха поздравени и от струнния оркестър от музикалното училище в Комотини.