Близо 450 мажоретки се събраха в Русе

  • 21 април 2019, 12:32
  • Default profile Автор Галина Стоянова
Medium unnamed  1

Международният младежки мажоретен фестивал „Русе - Ритъм & Марш“ събра за трета година в Русе мажоретни състави от цялата страна и от Румъния. Близо 450 мажоретки дефилираха днес по ул. „Александровска“ в първия фестивален ден, изпълнявайки парадни композиции. Атрактивното шествие завърши на площад „Свобода“ пред Съдебната палата, където се състоя официалното откриване на фестивала.

С приветствие се включи заместник-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, който пожела успех на участниците и връчи наградите за най-малките децата от Детските градини в Русе.

Директорът на дирекция „Култура и образование” Ирена Петрова също отправи приветствие.

„Русе - Ритъм & Марш“ ще продължи с представяне на художествени мажоретни композиции днес на импровизирана сцена и обособено със столове място за зрителите на площада пред Търговски комплекс „Дунав“. Във третото издание на фестивала участват състави от Разград, Плевен, Кнежа, София, Казичене, Шумен, Правец, Бургас, Добрич и Румъния.

От 13:00 часа започва церемонията по награждаването и заключителната програма за закриване на фестивала. Международният младежки мажоретен фестивал „Русе - Ритъм & Марш“ се организира от Община Русе и Общински младежки дом, като част от Общинския годишен план за младежта.