БНТ засне филм за Клайдерман

  • 11 октомври 2018, 12:58
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Richard clayderman ayshe sali

Екип на БНТ засне документален филм за легендарния пианист Ричард Клайдерман. Срещата с легендарния французин бе в сърцето на Париж, откъдето преди четири десетилетия с концерт в зала „Плейел" започва неговата концертна кариера. Продукцията е съвместно дело на Българската национална телевизия, агенция „Кантус Фирмус" и агенция „Елит проджектс мениджмънт".

Премиерата ще бъде на 21 октомври в документалната поредица „В кадър".

Режисьор на филма е Станислав Терзиев.

Веднага след участието в интервютата музикантът се отправи на поредната концертна обиколка, този път в САЩ, Австралия и Нова Зеландия.

Ричард Клайдерман отбелязва 40 години на сцената със световно турне, което в рамките на две последователни години преминава през Европа, Азия и Америка. Част от него са и предстоящите му концерти в София и Варна в края на тази есен.

Световният тур на Рицаря на романтичното пиано ще завърши във Варна на 1 декември в Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта. Заедно с големия артист на сцената в Зала Конгресна ще бъдат музикантите от Оркестъра на Classic FM радио.

Клайдерман е един от съвременните музиканти, които промениха отношението към пианото със своя New Romantic стил. Той се събужда известен преди 40 г. след изпълнението на „Балада за Аделин" и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи успява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!