Бобошево събра пари за интернет залата на училището си

  • 28 май 2017, 19:01
  • Default profile Автор Кирил Иванов
Medium image001  5

1020 лева са събрани от благотворителен базар в гр. Бобошево, като средствата ще бъдат предоставени на единственото училище в общината "Св.св. Кирил и Методий", което е средищно, казаха организаторите на акцията. Ще бъдат закупени два таблета и оборудване на интерактивната зала на училището - открита преди две години и останала недооборудвана. 

 Бобошево е едва с около 1200 жители според последното преброяване, затова събраната сума не е малка - излиза, че всеки жител е дал по 1 лев, като е закупил предложени от децата рисунки, сувенири, предмети. Помогнало и това, че местните се  вкслючилии по-активно в хубавото тържество и шествието, което 70-те ученици от първи до 8 клас от школото направили за празника 24 май. Водени от училищен оркестър.

В благотворителния базар се включили и общинските  съветници, каза шефът на минипарламента /с 11 мандата/  Даниела Стоянова. Подобна акция като мащаб и участие се прави за пръв път в малкото Бобошево, разположено от двете страни на река Струма. Известно с това, че и то даде един тотомилионер на страната - преди 3-4 години бивш полицай от градчето "удари" от тотализатора 4,7 млн. лева.

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!